Ruitersportcentrum NV

PC Stables

Jumping - Dressuur

Dressuur

Lessen

Bij ons kan u terecht voor groepslessen of privélessen dressuur. 

Wedstrijden

In samenwerking met de KR worden hier vaak wedstrijden georganiseerd. Data vindt u terug op onze kalender.

Jumping

Lessen

Bij ons kan u terecht voor groepslessen of privélessen springen.

Wedstrijden

Houdt onze kalender in het oog om te weten wanneer onze oefenjumpings plaatsvinden!

Western

Privélessen

Heb je een eigen westernpaard? Dan kan je privélessen volgen bij Peter Cauwenbergh, vooral in de discipline Reining. Peter is viervoudig Belgisch kampioen Reining. Afspraken kunnen gemaakt worden met Peter zelf  (0476 58 10 24).

Wedstrijden

Houdt onze kalender in het oog om te weten wanneer onze wedstrijden western plaatsvinden!

Mennen

mennen

Wedstrijden

De menner kan hier terecht voor zowel oefenwedstrijden als officiele wedstrijden die meestal plaatsvinden in het winterseizoen.
Lessen

Groepslessen

Meerdere malen per week gaan er groepslessen door. U kunt hieraan deelnemen met een eigen paard of pony of u kunt er een van ons huren. Groepslessen duren telkens een uur. De groepslessen worden gegeven per niveau: beginnelingen of gevorderden en per discipline: dresuuur of springen. Door de indeling per niveau en discipline kunnen we de lessen zo aangenaam en interessant mogelijk maken voor iedereen. Bij de beginnelingen wordt er veel aandacht besteed aan de basis, de gevorderden kunnen blijven bijleren doordat er moeilijkere oefeningen gegeven worden.
Ben je niet zeker in welke groep je het best kan meerijden? Dit vraag je best aan een van onze instructeurs. Als je je inschrijft voor een groepsles met een manegepaard of -pony, zal de instructeur een geschikt paard of een geschikte pony voor jou kiezen. We proberen hierbij rekening te houden met de specifieke voorkeuren, maar we willen iedereen de kans geven om op bepaalde paarden of pony's te rijden. Om die reden is het niet altijd mogelijk om iedere les op hetzelfde paard of dezelfde pony te rijden. 
Als je wilt weten wanneer de groepslessen doorgaan, kun je ons lessenrooster raadplegen.

Privélessen

Voor privélessen dressuur of springen kunt u terecht bij uw favoriete instructeur met zowel eigen paard of pony als met onze manegepaarden of -pony's (behalve western). Een privéles is voor 1 a 2 personen gedurende een half uur of een uur. Privélessen zijn steeds op afspraak.

Kampen

Doorheen het jaar organiseren wij verschillende pony/paardenkampen. 

Deze zijn altijd van maandag tot en met vrijdag en zijn gevuld met allerlei activiteiten. Paardrijden, paarden wassen, leren opzadelen, voltige, spelletjes, springen ... Neem gerust contact op voor meer informatie!

Paardrijden begint met een goede voorbereiding

Kom minstens een half uurtje op voorhand naar de manege. Het is belangrijk dat je het paard goed poetst: borstelen en kammen, hoeven uitkrabben en vervolgens correct opzadelen. Weet je nog niet hoe het moet? Vraag aan een van onze instructeurs om uitleg. Ook de gevorderde ruiters die in de stallen vertoeven steken graag een handje toe om beginners op weg te helpen! Aarzel dus niet om hulp te vragen. Ook na de lessen moeten de paarden afgezadeld en verzorgd worden, hou er rekening mee dat dit ook even tijd in beslag neemt. Tijdens de lessen is het verplicht om een toque te dragen! Safety first! Lees hier de nuttige tips van de VLP! Voor het geval er toch iets gebeurt, kunt u een verzekering bij ons nemen.